Başkentte Küyahya Günleri Sergisi

Başkent’te Kütahya Günleri Sergisi, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Sanat Galerisinde 27 Nisan 2009 tarihinde açıldı.

İlimizin kültür, sanat, tarihi, turistik ve termal değerlerinin tanıtılacağı; çini, el sanatları, geleneksel giyim, resim, fotoğraf, halı, leblebi, tarhana, gümüş takı ve madenlerinin sergileneceği organizasyon 1 Mayıs 2009 tarihine kadar açık kalacaktır.

küyahya tanıtım günleri
küyahya tanıtım günleri

Kütahya Tanıtım Günleri Ankara programında, Belediyemizi temsil eden Belediye Başkan Yardımcısı Halil TOKLU burada bir konuşma yaparak şunları ifade etti;

“Kütahya Tanıtım Etkinliklerinin Ankara programına katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ankara’da Kütahya’mıza hoş geldiniz.

Bizlere, burada Kütahya’mızı tanıtmak için bu imkanı sağlayan Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne ve Kütahya Valiliğine öncelikle teşekkür ederim. Kütahya’mız; İstanbul, İzmir, Antalya, Konya, Ankara’nın tam ortasında Bursa ve Eskişehir’e komşudur.

Kütahya Osmanlı İmparatorluğunda; Domaniç İlçemizin Çarşamba yaylasında, Haymeana Türbesi ile Osmanlı’nın kuruluşunun, Cumhuriyet Tarihimizde; Başkumandan Meydan Muharebesinin yapıldığı Dumlupınar Şehitliği ile Anadolu’nun kurtuluşunun sembolüdür.

Kütahya; her tarafındaki zengin tarihi mirası ile bir açık hava müzesi gibidir. Kütahya Çini Sanatında bir dünya markasıdır. Sim Sarmalı Ağır Elbiseleri, çeyiz işleri, Gümüş-çini ve Gümüş-yarı kıymetli süs taşları ile takıları, Osmanlı saray mutfağı, dünyaca ünlü Porselenleri ile Türkiye’deki 15 Marka kentten biridir.

Türkiye’deki 37 termal bölgeden 7 tanesi Kütahya’dadır.% 52 ‘si ormanlarla kaplıdır. Doğal zenginlikler içindeki termal kaynaklar çok farklı özelliklerdedir.

Kütahya Zafer havalimanımızla birlikte uluslar arası kargo taşımacılığının merkezi olacaktır.

Bor, Gümüş, Seramik hammaddeleri, Kömür, termik santraller gibi enerji kaynakları, manyezit gibi 35 çeşit ve büyük rezervleri ile Kütahya bir madencilik cennetidir.

Bu kadar varlık ve zenginliğe karşı; vergi ödemede Türkiye’de 27., Sosyo-ekonomik gelişmede 41., Eğitimde 49., Sağlıkta 54. sıradadır. Kütahya Devletine, milletine bağlı huzur kentidir. dedi.

Başkent’te Kütahya Günleri Sergisi, açılışına; Kütahya Milletvekillerimiz, Müsteşarlarımız, yargı mensupları, ulusal televizyon kanallarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yorum bırakın