155'te Şaşırtan Soru: Memur Bey Maç Kaç Kaç Bitti

İzmir’de 155 Polis İmdat hattına 2008 ve 2009’un ilk 4 ayında 260 bin 122 ihbar yapıldı. Vatandaşlar, 155 Polis İmdat telefonuna yaptığı ihbarlarda çok ilginç isteklerde de bulundu.

AA Muhabirinin İzmir Emniyet Müdürlüğünün istatistik verilerinden derlediği bilgiye göre, Haber Merkezinin 155 Polis İmdat telefonlarına vatandaşlar tarafından 2008 yılında 191 bin 287, 2009 yılının ilk 4 ayında da 68 bin 835 ihbar yapıldı. Bu ihbarlardan yaklaşık 13 bini asılsız çıktı.

Aslı olan ihbarlardan yaklaşık 240 bininin asayiş olaylarıyla ilgili, 20 bininin ise trafik ihlalleriyle ilgili olduğu bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye genelinde nüfus yoğunluğuna göre kişi başına en fazla ihbar yapılan ilin İzmir olduğu öğrenildi.

-İLGİNÇ İHBARLAR-

155 Polis İmdat telefonuna yapılan ihbarlarda çok ilginç isteklerin de bulunduğu ortaya çıktı.

Polis İmdat hattına, ”Maç kaç kaç bitti”, ”Alkollü araç kullanıyorum, hangi hangi yolda trafik kontrolü var”, ”Çocuğum uslu durmuyor, kızar mısınız”, ”Önümdeki araç sağa sola gidiyor, sürücüsü alkollü, durdurup ceza yazın” gibi ilginç telefonlar da geliyor.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, asılsız yapılan ihbarların polisi gereksiz yere oyaladığını, bu nedenle önemli ihbarların alınmasının engellendiğini veya geç alındığını, bunun sonucunda da yardım isteyen kişilere geç ulaşıldığını, ölümle sonuçlanabilecek olaylar bile yaşanabileceğini belirtti.

Bu arada, trafikle ilgili ihbarlarda polislerin çok dikkatli davrandıkları, kural ihlali yaptığı iddia edilen sürücülere haksız ceza yazılmaması için ihbar edilen hatanın mutlaka delillendirilmeye çalışıldığı bildirildi.

Yorum bırakın